Öğrenci Danışmanlarına Yönelik Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve Danışma-Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından öğrenci danışmanlarına yönelik olarak bilgilendirme toplantısı yapıldı. Yahya Kemal Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Üniversitemiz akademik ve idari personeli katıldı.

Öğrenci İşleri Daire Başkanı Ferhat Celen öğrenci danışmanlarına üniversite kaydı, ders kaydı ve mezuniyet işlemleri hakkında bilgi vererek işlemlerin nasıl ve hangi koşullar altında gerçekleştirileceğini anlattı.

Ferhat Celen’in konuşmasının ardından Danışma-Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Kandemir “Temel Psikolojik İhtiyaçlar ve İletişim Bağlamında Öğrenci Danışmanlığı” konulu sunum yaptı. Doç. Dr. Kandemir istatistiki veriler ışığında yaptığı sunumunda öğrencilerin sağlığı, başarısı, sosyalliği genel olarak iyilik hallerinin devam ettirilmesinde ve üniversiteye uyum sağlamasında danışman desteğinin önemine değindi. Öğrencilerin sadece öğrenme  ihtiyacı olmadığını ifade eden Doç. Dr. Kandemir “Danışman olarak öğrencilerin zayıf ve güçlü yanlarını görebilmelerine, sosyal ve kültürel gelişimlerine, insani ihtiyaçlarının giderilmesine, karşılaştıkları kurumsal ya da bireysel sorunların aşılmasına yardımcı olarak öğrencilerde kuruma karşı güven ve aidiyet duygusu oluşturmalıyız” dedi.

Program Eğitim Fakültesi Rehberlik Ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Naciye Güven tarafından etkin ve verimli kişilerarası iletişimin anlatıldığı “Kişilerarası İletişim ve Çatışma Çözme” konulu sunum ile sona erdi.