Üniversitemiz Film Atölyesinden Bir Büyük Başarı Daha

2015-2016 yıllarında yapılan Ulusal ve Uluslararası film festivallerine damgasını vuran, almış olduğu 10 ödülle yılın en çok belgesel ödülü kazanan, Üniversitemiz öğrencileri Can Akbulut ve Harun Çavuş’un yönetmenliğinde yapılan ‘Çekçek’ adlı belgesel ile adından söz ettiren Üniversitemiz Görsel-İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü bu yılda ‘Baki’ adlı belgesel filmle ulusal ve uluslararası film festivallerinde göğsümüzü kabarttı.

Radyo Televizyon Programcılığı öğrencileri Harun Köybaşı ve Alihan Erbaş’ın Kırıkkale Film Atölyesi çatısı altında yapmış olduğu 2016-2017 yapımı ‘Baki’ adlı belgesel filmi 82 filmi geride bırakarak Uluslararası Antakya Altın Defne Film Festivali’nde ilk 10 film arasına girerek finalde yarışmaya hak kazandı.

79 Yaşındaki bir anne ve 46 yaşındaki şizofreni hastası oğlu Baki’nin yaşam öyküsünü konu alan "Baki" adlı belgesel film, daha önce de 9. TRT Belgesel Ödülleri Yarışması, Türk Dünyası Belgesel Film Festivali, Uluslararası İstanbul Kısa Film Festivali, Uluslararası Eskişehir Film Festivali ve Ankara Üniversitesi Kısa Film Yarışmalarında  bir çok filmi geride bırakarak finale kalmayı başardı.     

"Baki" belgesel filmi  6-9 Ekim tarihinde gerçekleştirilen Marmaris Uluslararası Film Festivali ve 13-19 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen  11. Mardin Sinemardin Uluslararası Film Festivali'nde  festival özel seçki filmleri arasında yerini aldı.  

Başarılarından dolayı 7 Kasım 2017 tarihinde Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesinde belgesel sinema üzerine söyleşiye çağrılan öğrencilerimiz Harun Köybaşı ve Alihan Erbaş’ı ve film ekibini, filmin yapım sürecinde emeği geçen ve filmin danışmanlığını yapan öğretim görevlisi Hasan Basri Özdemir’i, Görsel İşitsel Teknikler Bölüm Başkanı Yrd. Doç Dr. Özgür Selvi’yi kutlar, başarılarının devamını dileriz.