Danışma-Rehberlik Merkezi Öğrencilerimizle Başarı Üzerine Konuştu

Üniversitemiz bünyesinde kurulan Danışma-Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (DRUAM) “Başarıya Yüklediğimiz Anlamlar” konferansıyla yeni öğretim yılında ilk etkinliğini Nurettin Topçu Konferans Salonunda yaptı.  Merkez Müdürü, Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Naciye Güven’in konuşmacı olduğu konferansa akademisyenler ve öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi.  Konferans öncesinde merkezin amaç, ilke ve vizyonlarını içeren sunum yapılarak, merkez ekibinin konferans içeriğiyle ilgili üniversitemiz öğrencileriyle yapmış oldukları röportajlara yer verildi. 

Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Naciye Güven konuşmasında başarı algısından, başarının bilişsel, duyuşsal ve davranışsal ölçütlerinden, başarıyı etkileyen faktörlerden, başarılı kişilerin özelliklerinden ve ülkemizde koşullarına bağımlı kalmayan içimizden insanların başarılı yaşam öykülerinden örnekler vererek başarı için yapılması gerekenleri anlattı. Yrd. Doç.Dr. Naciye Güven insanın sadece mevkiye, makama, kariyere, paraya vb. sahip olmasının bir anlamı olmadığını, gerçek başarının değerleriyle var olan insanın karakterinde, davranışlarında ve insanlığa kattıklarında olduğunu vurguladı. Vize öncesi öğrencilere sınavlarında başarılı olmaya ve verimli ders çalışmaya yönelik de uygulamalı bilgiler verdi. Başarı temalı film ve kitap önerilerinde bulundu.

Programda ayrıca Danışma-Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak üniversitemiz öğrenci ve personeline yönelik bireyle ve grupla psikolojik danışmalara başlandığı bilgisi verilerek bir sonraki etkinliğin “Stresle Başa Çıkma”ya yönelik bir Psikoeğitim olacağı ve bu konuda problem yaşayanların merkezle iletişime geçerek detaylı bilgi alabilecekleri belirtildi.