Düşünceleriniz Sizi Anlatır

Üniversitemizde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim görevlisi Erim Hısım tarafından konferans verildi. Kariyer Planlama Topluluğunun Yahya Kemal Salonunda düzenlediği ‘Erim Hoca ile Tersten Bakmak’ adlı etkinliğe öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz yoğun ilgi gösterdi.

Eğitmen, yönetim danışmanı, psikolojik danışman, iş menajeri  olarak bir çok bireysel ve kurumsal eğitimler, seminerler veren Hısım, konferansında başkası üzerinden kendini tanımak, eğlenerek öğrenmek, farklılığın zenginliği, kaybetmenin kazancı, bakmak ve görmek arasındaki fark gibi konulara değindi. Sohbet havasında samimi bir şekilde gerçekleşen konferansta  Erim Hısım ele aldığı konulara ilişkin düşündüren, güldüren  video, resim ve zeka oyunlarına yer verdi.

Kendini tanımanın önemine değinen Hısım, öğrencilerimizden kendisine dair düşüncelerini  açıkça söylemelerini istedi. Öğrencilerimiz tarafından ‘geveze, açıksözlü, enerjik, kel, göbekli, cüce, şirin baba’ olarak tanımlanan Hısım, “Beni tanımlarken kullandığınız kelimeler, benimle ilgili düşünceleriniz bana lazım değil. Beni tanımlarken kullandığınız kelimeler beni değil, sizi anlatır. Benden bir dönem ders alan, beni tanıyan bir öğrencimin söyledikleri beni anlatır ancak beni yeni görmüş, yeterince tanımayan birinin benle ilgili dikkatini çeken şeyler onla ilgili olanlardır. Bana ‘şişko’ diyenler ya kiloludur ya da kilo alma-alamama korkusu yaşarlar. ‘Geveze’ diyenler ya çok konuşurlar ya da konuşmaya meraklıdırlar. Benle ilgili düşünüp dile getirmediğiniz düşünceleriniz olduğunu biliyorum. O düşüncelere dikkat edin, çünkü onlar sizi anlatır” dedi.

Etkinlik topluluk danışmanı öğretim görevlisi Mahmut Şaylıkay’ın Erim Hısım’a plaket vermesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.