Eğitim Felsefesi Seminerleri Devam Ediyor

Eğitim Felsefesi Seminerleri’nin üçüncüsü Nurettin Topçu konferans salonunda yapıldı.  Moderatörlüğünü Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. İsmail Aydoğan’ın yaptığı seminerde fakültemiz Okul Öncesi Eğitimi Bölümü Öğretim Elemanı Arş. Gör. Şengül Pala “Risk Altındaki Çocuklar” konusunu, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Elemanı Arş. Gör. Fatih İlhan ise “Bilgisayar Oyunları ve Eğitim” konusunu ele aldı. Seminere öğretim üyeleri ve araştırma görevlileri katıldı.

Seminerin birinci bölümünde çocukların yaşamını ve gelişimini olumsuz yönde etkileyen risk faktörleri ve bu faktörleri oluşturan nedenlerden bahsedildi. Ardından çocukların yaşamlarındaki risk faktörlerini azaltıp, koruyucu faktörlerin artırılmasına yönelik uygulamalara ve erken müdahale yöntemlerine değinildi.

Seminerin ikinci bölümünde ise bilgisayar oyunlarının çocuklar üzerindeki olumlu ve olumsuz etkileri üzerine yapılmış çalışmalardan bahsedildi. Ayrıca bilgisayar oyunlarının eğitimde kullanılması hususu tartışıldı.

Soru-cevap şeklinde konular üzerinde fikir alış verişi yapılan seminer Moderatör Prof. Dr. İsmail Aydoğan’ın ve Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Başalan'ın değerli görüşlerini paylaşmaları ile son buldu.