Rektörümüz Merkezi Asya Üniversiteler Birliği (MAÜB) Toplantısına Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu ve Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birim Başkanı Yrd. Doç. Dr. Rüstem Orhan ile birlikte 15-16 Kasım tarihlerinde İran’ın Erdebil şehrinde yapılan Merkezi Asya Üniversiteler Birliği Genel Kurulu’na katıldı.

 Mohagheghe Erdebil Üniversitesi'nde düzenlenen Merkezi Asya Üniversiteleri Birliği Genel Kurulu’nun açılışında bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Yıldız, “Merkezi Asya Üniversiteleri Birliği, bölgede faaliyet gösteren Üniversitelerin dayanışması, ortak program ve projelerin yürütülmesi, öğrenci ve öğretim elemanlarının değişimi, kültürel ve sportif işbirliklerinin gerçekleştirilmesi açısından önem arz etmektedir. Birlik, tarihsel ve kültürel bakımdan zengin bir coğrafyada kurulmuş bulunmaktadır. Ortak bilimsel çalışmaların yanında kültürel bağlarımızın güçlenmesine vesile olacak birliğin çalışmalarını destekliyor, şahsım ve Üniversitem adına toplantıyı düzenleyen Merkezi Asya Üniversiteler Birliği Başkanlığına ve ev sahibi Üniversiteye teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

 Kongre sırasında MAÜB üyesi üniversiteler tarafından üniversitelerini tanıtıcı bir fuar düzenlendi. Fuarda standımızı ziyaret edenlere Üniversitemizi tanıtıcı Türkçe, Farsça ve İngilizce broşürlerin yanında küçük hediyeler verildi. Kongre süresince bir çok üniversite temsilcisiyle ikili görüşmeler yapıldı ve Zenjan Üniversitesi ile Mevlana Protokolü imzalandı.

Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Türkiye Cumhuriyeti Tebriz Başkonsolosu Çağlar Fahri Çakıralp’e de nezaket ziyaretinde bulundu.