Sosyal Diyalogun İnşasında Entelektüel Çaba Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Üniversitemiz, Hitit Üniversitesi ve Öğretim Elemanları Sendikası (ÖGESEN) işbirliğiyle Sosyal Diyalog Bilgi Paylaşım Toplantısı yapıldı. Üniversitemizde gerçekleşen bu toplantıda Proje Koordinatör Yardımcısı Okutman Mehmet Aydınkal, Proje Koordinatörü Dr. Vahdet Özkoçak ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Uzmanı Tuba Öcal konuşmacı olarak yer aldı. Sosyal Diyalogun İnşasında Entelektüel Çaba adlı toplantıya Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Osman Çağlayan, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Hasan Gerem, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Bilgilendirme Toplantısında Proje Koordinatör Yardımcısı Okutman Mehmet Aydınkal, AB Projesinin detayları, süreçleri ve içeriği hakkında bilgi verdi. Aydınkal’ın konuşmasının ardından Dr. Vahdet Özkoçak’ın konuşmalarına geçildi. Dr. Özkoçak, Mobbing ve İntihal konuları hakkında kapsamlı bir sunum yaparak ve hangi olayların mobbing kapsamında değerlendirildiğini ve mobbing sürecinin nasıl izlendiği hakkında bilgi verdi. Son konuşmacı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Uzmanı Tuba Öcal ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın mobbing konusunda yaptığı çalışmalardan bahsetti.

Genel hedefi  ulusal düzeyde ve geniş tabanlı oluşturulacak sosyal diyalog mekanizmaları yoluyla akademik personel ve üniversite yönetimi arasındaki kültür ve diyalog dinamizminin mükemmelleşmesine katkıda bulunmak olan proje şu ana kadar, Hitit Üniversitesinde Bilgilendirme Toplantısı, İtalya’daki uygulamaları incelemek için 5 günlük İtalya Çalışma Ziyareti ve Üniversitemizde Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.  Ayrıca 24 Kasım 2017 tarihinde de Amasya  Üniversitesinde Bilgilendirme Toplantısı düzenlenecek.