Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencilerimiz Mesleğe İlk Adımlarını Attılar

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi, Diş Hekimliği Haftası Kutlama ve Beyaz Önlük Giyme Töreni düzenledi. Şehit Ahmet Özsoy Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erdemir, dekanlar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Tören öncesinde Rektörümüz ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erdemir, Diş Hekimliği Fakültesine yeni yapılan hasta kabul bankosunun açılışını yaptılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk konuşmayı yapan Diş Hekimliği Fakültesi öğrenci temsilcisi Ömer Alper Eralp, maddi ve manevi olarak zorlu bir eğitim sürecinden geçtiklerini belirterek bugünlere ulaşmalarında emeği geçen ailelerine, hocalarına ve üniversite yönetimine teşekkür etti.

Türkiye’nin En Seçkin Diş Hekimliği Fakültelerinden Birisiyiz

Programın açılış konuşmasını yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erdemir, bilimsel diş hekimliği eğitiminin 22 Kasım 1908 tarihinde başlaması nedeniyle 22 Kasımın Diş Hekimleri Günü olarak kabul gördüğünü belirterek “Bugün hem diş hekimlerimizin gününü kutlamak hem de mesleğe yeni adım atacak öğrencilerimize ‘mesleğimize hoşgeldiniz’ demek amacıyla önlük giyme töreni düzenliyoruz. Bugün öğrencilerimiz hekimliğin sembolü olan beyaz önlüğü giyecekler. Yüzyıllardır devam eden bu gelenekte usta isimler çıraklara önlük giydirirler. Sağlık çalışanlarının mesleki zorlukları olsa da siz hekim adaylarının insan sevgisiyle bu sevginin üstesinden geleceğinize inanıyorum. Bizim mesleğimiz manevi tatmini son derece yüksek olan bir meslektir. Bu noktada tüm diş hekimlerinin ve gelecekteki meslektaşlarımın Diş Hekimliği Gününü kutluyorum ve siz misafirlerimizi Türkiye’nin en büyük diş hekimliği binasında karşılamaktan onur duyuyorum. Sadece fiziki olarak değil akademik kadrosu, alt yapısı ve teknik imkanlarıyla da Türkiye’nin en seçkin diş hekimliği fakültelerinden birisiyiz. Bu binanın yapılmasında, öğretim üyesi kadrosunun oluşturulmasında emeği geçen başta Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Yıldız ve üniversite yönetimimiz olmak üzere herkese fakültem adına teşekkür ediyorum” dedi.

En Vazgeçilmez Desteğiniz İnsanlara Karşı Duyacağınız Sevgidir

Diş hekimliği öğrencilerinin üç yıllık zorlu bir sürecin ardından bugünlere geldiğini vurgulayan Prof. Dr. Ali Erdemir “Önümüzdeki iki yıllık süreçte öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmesi için Kırıkkale Üniversitesi olarak elimizden geleni yapacağız. Bugün burada yapılan beyaz önlük giyme töreni hekim olma yolunda atılan ilk adımdır. Özgüvenli bir şekilde kutsal ve saygın bir şekilde mesleğinize adım atarken giydiğiniz beyaz önlük saflığın, temizliğin, zorluklarla mücadelenin, umudun ifadesidir. Bu zorlu yolda en vazgeçilmez desteğiniz insanlara karşı duyacağınız sevginiz olacaktır. Beyaz önlüğünüz kirlenebilir ama bunun çaresi var. Önemli olan yüreğinizi ve zihninizi kirletmemenizdir. Unutmayın ki önlükleriniz bir yandan hekim kimliği sunarken bir yandan da ciddi sorumluluklar getiriyor. Bu insani, vicdani ve ahlaki olarak öyle bir sorumluluktur ki bunun yükünü taşımanız gerekiyor. Bugün sizlere bembeyaz bir önlük hediye ve emanet ediyoruz. Bu önlüğe ömür boyu leke sürdürmemeye gayret edin” diyerek sözlerini bitirdi.

Konuşmanın ardından 2016-2017 yılları Uluslararası Bilimsel Yayın Ödül Töreni  yapıldı. Rektörümüz, Diş Hekimliği Fakültesi akademik faaliyet birincisi Prof. Dr. Umut Tekin’e, akademik faaliyet ikincisi Doç. Dr. Fethi Atıl’a ve akademik faaliyet üçüncüsü Doç. Dr. Doruk Koçyiğit’e hediye takdim etti. Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erdemir dönem birincisi öğrencilere ve 2017  ÖYS sonucu en yüksek puanla fakültemize kayıt yaptıran Sena Nur Değirmenci’ye hediye takdim etti.

Programın devamında öğretim üyeleri tarafından beyaz önlük giydirilen öğrencilerimiz Yrd. Doç. Dr. Melda Mısırlıoğlu öncülüğünde yemin ederek mesleğe ilk adımlarını attılar. Çocuklarının bu başarısının haklı gururunu yaşayan ailelerin sevinç gözyaşları ve gülümsemeleri birbirine karıştı. Program toplu fotoğraf çekimi ve fuaye alanındaki ikramla sona erdi.