Türk Dili ve Edebiyatı Topluluğu Tarafından Şiir ve Şiiri Anlamak Etkinliği

Üniversitemizde Türk Dili ve Edebiyatı Topluluğu tarafından Şiir ve Şiiri Anlamak adlı etkinlik gerçekleşti. Şair-akademisyen Doç. Dr. Mehmet Can Doğan’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe akademisyenler ve üniversitemiz öğrencileri tarafından katılım sağlandı

Etkinlikte Türk Edebiyatındaki birçok eserden ve sanatçıdan bahsedildi. Şairlerin şiirlerine yerleştirdiği imajların asıl anlamına değinen Mehmet Can Doğan, “İmaj zihni kesintiye uğratır” gibi eleştirilerde bulunarak farklı bakış açısını dinleyicilere yansıttı. Genç şairlere ve yazma arzusunda olan öğrencilere yol gösterici deneyimlerinden bahsederken bir kaç yöresel türkümüzden de örnekler vererek onların aslında duyulandan daha öte anlamlar içerdiğini, şerhleriyle destekleyerek türkülere yeni bir boyut kazandırdı.

Programın sonunda Türk Dili ve Edebiyatı Topluluğu akademik danışmanı Doç. Dr. Oğuz Öcal tarafından Doç. Dr. Mehmet Can Doğan’a plaket takdim edildi.