Akademik Teşvik Komisyonu Kararları

Akademik Teşvik Komisyonu’nun 31/12/2015 tarihli toplantısında alınan kararlar aşağıda sunulmuştur

1-2015 yılı Akademik Teşvik Ödeneği müracaat ve değerlendirme takvimi:

15 Ocak 2016

Öğretim elemanlarının ilgili birimlerde teşkil edilmiş olan Akademik Teşvik Ön İnceleme Komisyonlarına müracaatlarını yapmaları

22 Ocak 2016

Akademik Teşvik Ön İnceleme Komisyonlarının kendilerine yapılan müracaatları değerlendirerek sonuç raporlarını Akademik Teşvik Komisyonuna iletmeleri için son gün

29 Ocak 2016

Akademik Teşvik Komisyonunun müracaatları değerlendirerek sonuç raporlarını Üniversite internet sayfasında ilan etmesi için son gün

01-05 Şubat 2016

Öğretim elemanlarının Akademik Teşvik Komisyonunca ilan edilen sonuç raporlarına itiraz süresi

08-12 Şubat 2016

Üniversite Senatosunun öğretim elemanlarının itirazlarını karara bağlayıp kesin sonuçları ilan süresi

2-Öğretim elemanları ilgili yönetmelikte yer alan tüm akademik faaliyetlerini YÖKSİS sistemine girecek, buradan aldıkları çıktı ve ekleriyle süresi içerisinde ilgili Akademik Teşvik Ön İnceleme Komisyonlarına müracaat edeceklerdir.

YÖKSİS akademik teşvik ödeneği müracaatlarında kullanılabilecek veri girişi yapılmasını ve bu verilerden sonuç raporu üretecek düzenlemeleri Ocak ayı başı itibariyle hizmete sunmuş olacaktır. Bu raporda faaliyet puanları da yer alacağı için öğretim elemanlarının ayrıca puan hesabı yapmalı gerekmeyecektir. YÖKSİS’te üretilen sonuç raporu ve puan ancak ekleri ışığında ilgili komisyonlarca değerlendirilip kabul edilmesi halinde geçerli olacaktır.

3-Öğretim elemanları beyan ettikleri tüm faaliyetlerin varlığını ve yönetmelikte belirtilen geçerlilik şartlarını ispat eden tüm belgeleri müracaat sırasında Ön İnceleme Komisyona sunmakla yükümlüdür. Komisyonun isteyeceği diğer belgeler de ayrıca süresi içerisinde ibraz edilecektir.

4-Öğretim elemanları (Özellikle 2015 yılı içerisinde kadro unvanı değişen) müracaat evrakına elde ettikleri puanların hangi kadro unvanı altında elde edildiğini gösterir örnekteki gibi bir tablo ekleyeceklerdir. Gerek YÖKSİS’e veri girişinde gerekse bu tablo hazırlanırken öğretim elemanının kadro unvanı dikkate alınacaktır.

Örnek Tablo

Öğretim Üyesi

Faaliyet gerçekleştiğindeki Unvan

Bu unvanda elde edilen toplam puan

Prof. Dr. Osman Çağlayan

Doç. Dr.

19

Prof. Dr.

16

TOPLAM PUAN

35

5-Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği’nin 9. maddesinin 3. fıkrası gereği ödeneğin ödenebilmesi için akademik teşvik puanının en az 30 olması gerektiğinden 30’dan az puan olan öğretim elemanlarının müracaatları değerlendirmeye alınmayacaktır.