TÜBİTAK Üniversite Projeleri Yarışmaları Başvuruları Başladı

ÜNİVERSİTE PROJELERİ YARIŞMALARI

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca üniversite öğrencilerine yönelik 2241/B Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Yarışması, 2238 Üniversite Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması ve 2242 Lisans Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışmaları bu yıl dördüncü kez düzenlenecektir. Öğrenciler yarışmalara en fazla üç kişiden oluşan ekiplerle e-bideb.tubitak.gov.tradresinden 4 Nisan – 27 Mayıs 2016 tarihleri arasında online başvuru yapabilecektir.

Ülkemizin ihtiyaç duyduğu öncelikli araştırma alanlarında üniversite öğrencilerini çalışmalar yapmaya özendirmeyi hedefleyen yarışmalar; üniversite öğrencilerine kariyerlerinin başında bilime, ekonomiye ve sanayiye katkı sağlayan projelere imza atma imkanısunmaktadır.

Değerlendirme süreci sonucunda Final Sergisine kalmaya hak kazanan öğrencilerin projeleri bir anlamda görücüye çıkacak ve projeler seçkin katılımcılar tarafından incelenecek, proje sahipleri ile hayata geçirilebilmesi tartışılacaktır. Aynı zamanda ilgili alanlardaki akademisyenlerden oluşan jüriler tarafından yapılacak değerlendirme sonrası derece alan projeler belirlenecektir. Dereceye giren proje sahiplerine ve danışmanlarına para ödülleri verilecektir.

Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Proje Yarışması

Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Proje yarışmasında, Mühendislik ve Teknoloji Bilimleri, Doğa Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Tıbbi Bilimler ve Tarımsal Bilimler bölümlerinde öğrenim gören lisans öğrencilerinin bitirme tezlerinde uygulama potansiyeli yüksek olan ürün geliştirmek ve süreç iyileştirme alanlarında sanayi ve iş dünyası ile ortak çalışarak geleceğe yönelik projeler üretmelerihedeflenmektedir.

Üniversite Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması

Bu yarışmada, girişimcilik ve yenilikçilik fikrinin ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri arasındaki önemini arttırmak, teoride öğrendiklerini pratiğe dökebilme yeteneklerini geliştirmek, hayatın her alanına dair yenilikçi ve girişimci fikirlerini desteklemek ve genç beyinlerin araştırmacı kültüre sahip olmalarını sağlamak amaçlanıyor.

Yarışmaya bu yıl Bilim Merkezi Sergi Ünitesi Tasarımı Kategorisi eklenmiştir. Bu kategoride, etkileşimli öğretim yaklaşımı ile ziyaretçilerini denemeye ve keşfetmeye teşvik eden Bilim Merkezleri için özgün ve nitelikli sergi ünitesi örneklerinin tasarlanması hedeflenmektedir. Tasarlanacak sergi ünitesi, bilim ve teknoloji temelinde herhangi bir konuda oluşturulabilir.

Lisans Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışması

Lisans Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışmasında amaç, yaşadığımız bilişim çağında lisans öğrencilerinin somut projeler geliştirerek ülkemizin uluslararası rekabet gücünü arttırmak, bilişim teknolojileri konusunda girişimci ve yenilikçi projeleri destekleyerek ülkemizin bu alandaki sorunlarına çözüm üretmek ve yerel sektörün gelişimine katkı sağlamak, bu doğrultuda gençlerin bilgi ve becerilerini geliştirmeyi teşvik etmek.

21335222_Sayfa_4.jpg

21335222_Sayfa_5.jpg