15.07.2016 tarihinde bir gurup asker tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş cumhurbaşkanı ve hükümetini devirmeye yönelik askeri bir darbe teşebbüsünde bulunulmuştur. Belli bir gruba mensup oldukları anlaşılan bu ihanet çetesi, millet iradesine alçakça saldırmış, millet iradesinin tecelligahı TBMM'ni defalarca bombalamış, birçok stratejik kurumu işgale yeltenmiştir. Bu kalkışmaya karşı başta sayın cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimiz ve bütün milletimiz cesur bir şekilde karşı koymuştur. Milletin malı silah ve uçaklarla milleti bombalayan darbe girişimcileri, güvenlik güçleri ve halkımız üzerine acımadan ateş açmıştır. Bu olaylarda birçok güvenlik mensubu, kamu görevlisi ve vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Şehit olanlardan birisi de Üniversitemizin eski mensubu Türksat yöneticilerinden Ahmet ÖZSOY'dur. Kırıkkale Üniversitesi olarak ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğüne yönelik yapılan bu darbe girişimini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Prof. Dr. Ekrem YILDIZ

​​​​​​​​Rektör