ANKARA - Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Türkiye Çevre Koruma Vakfı, 200 lisans öğrencisine ayda 450 TL burs verecek.

Bitirme tezi ya da bitirme projesi hazırlayan 200 Öğrenciye aylık 450 TL olmak üzere 4 ay süre ile burs  verilecektir. Nihai karar ve tasarruf Türkiye Çevre Koruma Vakfı Yönetim Kurulu ve Burs Komisyonuna aittir.
Türkiye Çevre Koruma Vakfı tarafından verilecek olan bitirme tezi bursuna, lisans öğrencileri vakfın web sitesinden (basvuru.tucev.org)

Üyelik oluşturarak 20 Ocak 2018 tarihine kadar başvuru yapabilecektir.

Türkiye Çevre Koruma Vakfı (TUÇEV) lisans öğrencilerinden Çevre ve Şehircilik alanın da Çevre Mühendisliği, Biyoloji, Elektrik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Kimya ve Kimya Mühendisliği, Şehir Plancısı, Mimar ve İnşaat Mühendisliği bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerden bitirme tezi ya da bitirme projesi hazırlayan öğrencilere yönelik başlattığı burs çalışmasına bu yıl da devam edecek.

500 den fazla öğrenciye burs veren TUÇEV’in bu yıl ki başvuruları başladı. Belirtilen konu başlıkları altında tez hazırlayan öğrenciler başvuru linkinden ( http://basvuru.tucev.org ) 20 Ocak 2018 tarihine kadar başvuru yapabilecek.

Vakıf 1 Şubat 2018 tarihi itibariyle bursları ödemeye başlayacak. Ayda 400 TL olan burs miktarını 450 TL'ye çıkaran TUCEV , 4 ay süre ile toplam 200 lisans öğrencisine burs verecek.

Burs alan öğrenciler üniversite tarafından yapılan tez kabulünden sonra, tezini yazılı doküman ve CD/USB formatında birer kopya halinde TUÇEV ’e teslim edecek. Bitirme tezleri ve bitirme projeleri vakıf tarafından kurulan Çevre ve Şehir Kütüphanesinde yer alacak.