“Fiziksel Sunucu ve Veri Depolama Ünitesi” devreye alınmıştır

Kırıkkale Üniversitesi’nde kullanılan veri depolama sistemleri, verinin sağlıklı depolanması, düzenli arşivlenmesi, iş sürekliliği ve yedeklemeyi sağlamakta; bilginin yaşam döngüsü yönetimini ve kesintisiz geri dönüşümünü temin etmektedir.

Bu kapsamda üniversitemizin fiziksel sunucu altyapısının geliştirilmesi ve hızlandırılması için Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığınca yapılan “Fiziksel Sunucu ve Veri Depolama Ünitesi” ihalesi  859.040,00TL ile tamamlanmıştır. Alımı yapılan sunucular kurularak, tüm otomasyon ve sistemlerin barındırıldığı sanal sunucular sırasıyla buraya taşınmıştır. Problemleri önceden tespit ederek yaşanabilecek veri kayıplarının önüne geçilmesini sağlamak amacı ile “hyper-converge storage”  sistemleri 12/02/2018 tarihinde devreye alınmıştır.

Eski sistem ile yeni sistem arasındaki farklar tabloda belirtilmiştir.

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı