10. Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi


 UIC (Uluslararası Demiryolları Bilriği) 10. Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi’nin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Himayesi ve Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı desteği ile TCDD ev sahipliğinde 08-11 Mayıs 2018 tarihleri arasında Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi’nde (Congresium) gerçekleştirilecektir.
 
UIC ve TCDD, ülkemizde demiryolu sektörünün gençler arasındaki çekiciliğinin artırılması ve bu önemli Kongre’ye öğrencilerin de katılımının teşvik edilmesinin sağlanması için Kongre kapsamında bir öğrenci yarışmasının düzenlenmesine karar vermişlerdir.
 
Buna göre Türkiye’deki seçili üniversitelerdeki farklı disiplinlerden (mühendislik, ekonomi, işletme, edebiyat, sosyoloji, tıp, fen bilimleri, sanat ve diğer) ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin bir buluşa, girişimciliğe veya yeniliğe imkan verebilecek fikirlerini herhangi bir icat, buluş veya prototip istenmeden gönüllülük esasına dayalı olan bir yarışma ile göndermeleri istenmektedir.
 
Yarışmanın ana başlığı Dijitalleşme ve Demiryolları olup öğrenciler çalışmalarını en geç 30 Mart 2018 tarihinde teslim edecektir. Değerlendirmeler sonucunda listeye alınacak ilk 20 öğrenci, ücretsiz olarak Kongre’ye ve demiryolu fuarına katılabilecektir. En iyi 3 çalışmanın yazarları, TCDD/UIC jürisi tarafından seçilecektir. Seçilen 3 çalışma kongre esnasında, dijital platformlar vasıtasıyla oylanacak ve sıralama bu oylamaya göre belirlenecek ve ödüllendirme bu temelde olacaktır. Ödüller Birinciye 3000 TL, İkinciye 2000 TL ve Üçüncüye 1000 TL şeklinde belirlenmiş olup öğrencilerin konaklama ve ulaşım masrafları ile birlikte TCDD tarafından karşılanacaktır.
 
Öğrenci yarışmasıyla ilgili ayrıntılı bilgi ve yarışma kurallarına http://www.uic-highspeed2018.com/  adresinden ilgili başlık altında ulaşılabilir.