Anadolu Üniversitesi BİGG ANAÇ Programı Duyurusu



Üniversitemiz ARİNKOM TTO, girişimciliği teşvik etmek, ileri teknoloji üreten katma değeri yüksek girişimleri Ülke ekonomisine kazandırmak, girişimcilik ve inovasyon ekosisteminin gelişimine destek olmak için pek çok faaliyet yürütmektedir. Bu kapsamda Anadolu Üniversitesi ARİNKOM TTO 2015 yılından beri uygulayıcı kuruluş olarak BİGG ANAÇ programını yürütmektedir. 2018 yılında TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermaye Desteğinin 2. Aşamasına hazırlık amacıyla Uludağ Üniversitesi TTO-Ulu Koza işbirliğiyle BİGG-ANAÇ Teknogirişim Programını düzenlemeye devam etmektedir.

Teknoloji tabanlı iş fikrine sahip girişimci adayları 2 Eylül 2018 tarihine kadar BİGG ANAÇ Teknogirişim Programına iş fikirleriyle başvurabilecektir. Başvuru yapıp değerlendirmeyi geçen adaylar Üniversitemizin ön kuluçka merkezi ANAÇ'ta programa katılarak iş planlarını hazırlayacaktır. Uygun bulunan iş planları TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği–BİGG kapsamında değerlendirilmek ve 150.000 TL hibe desteği almak üzere TÜBİTAK'a gönderilecektir.

Üniversitemiz ARİNKOM TTO ve Uludağ Üniversitesi TTO-Ulu Koza işbirliğiyle düzenlenen BİGG ANAÇ Teknogirişim Programına girişimci adayların başvurularını almak ve iş fikirlerini desteklemek için hazırlanan görsel afiş yazımız ekinde gönderilmektedir.