Ödüllü BİGG-Anahtar Programı Başvuruları Devam Ediyor

Teknolojik ve Yenilikçilik İş Fikirlerine BIGG kapsamında toplamda 200.000 TL’lik hibe imkanını sağlayan BIGG-Anahtar başvuruları açıldı. BİGG-Anahtar, Gazi Teknopark ve Gazi TTO işbirliği ile Kırıkkale Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin katkılarıyla TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı 1. Aşama hizmetlerinin yürütüldüğü girişimcilik programıdır.

Türkiye’nin her yerinden başvuru yapabileceğiniz BİGG-Anahtar programında, ön değerlendirmeden geçmeniz dahilinde teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerinizi, nitelikli iş planlarına dönüştürebilmeniz için sizlere eğitim ve mentorluklar verilecek.

Program sonunda TÜBİTAK BİGG panelinde başarılı olan girişimciler, Türkiye’nin en başarılı kuluçka merkezlerinden olan Gazi Anahtar Kuluçka Merkezi’nde yer almak ve İş Fikri Yarışmalarımıza başvurmak gibi pek çok fırsattan faydalanma hakkı kazanacak.

Çağrı kapsamında, aşağıda belirtilen alanlarda yenilik odaklı, ticari değeri doğrulanmış ürün ve hizmetlere dönüştürülecek iş fikri başvuruları kabul edilecektir. 2. aşama başvurusu yapan girişimcilerin 6 tematik alandan hangisi kapsamında başvuru yaptıkları Uygulayıcı Kuruluşlar aracılığıyla TÜBİTAK’a bildirilecektir.

 

i. Akıllı Ulaşım: Yol Güvenliği, Otonom/Elektrikli Araçlar, İnsansız Hava Araçları Tümleşik Ulaşım Servisleri, Temiz Ulaşım, Otomotiv vb.

ii. Enerji ve Temiz Teknolojiler: Enerji, Yenilenebilir Enerji, Enerji Verimliliği, Atıktan Enerji, Akıllı Binalar, Akıllı Şehirler, İleri Malzeme ve Kimya, Enerji Depolama, Çevre vb.

iii. Akıllı Üretim Sistemleri (Sanayide Dijital Dönüşüm): Makina İmalat, Robotik, Otomasyon, Katmanlı/Hızlı Üretim, Endüstriyel Bilişim,  Malzeme/Kimya Teknolojileri vb.

iv. İletişim ve Sayısal Dönüşüm: IOT, Ölçme-Test-Analiz, Elektronik Sistemler, Karar Destek Yazılımları, İletişim, Eğitim, Büyük Veri, Sanal/Artırılmış Gerçeklik, Yapay Zeka, Bilgi Güvenliği, Bulut Bilişim, Web Uygulamaları, Mobil Uygulamalar, Giyilebilir Teknolojiler, Ses/Görüntü/Metin İşleme vb.

v. Sağlık ve İyi Yaşam: İlaç, Tanı ve Analiz Kitleri, Biyomalzeme, E-Sağlık, Tıbbi cihazlar vb.

vi. Sürdürülebilir Tarım ve Beslenme: Su Verimliliği, Tohum, Akıllı ve Temiz Tarım, Fonksiyonel Gıda, Gıda Güvenliği, Gıda Güvenilirliği, Su Ürünleri, Bitki Sağlığı, Hayvan Sağlığı ve Refahı vb.

KİMLER BAŞVURABİLİR ?

•          Üniversitelerin herhangi bir lisans programından bir yıl içinde mezun olabilecek durumdaki öğrenciler,

•          Üniversitelerin yüksek lisans ve doktora öğrencileri,

•          Üniversitelerin lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden herhangi birini ön başvuru tarihinden en çok 10 yıl önce almış mezun kişiler başvuru yapabilecektir.

•          Ön başvuru tarihi itibariyle herhangi bir işletmenin ortaklık yapısında yer almamak şartı aranmaktadır.

•          Daha önce Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği ya da TÜBİTAK 1512 Programı 2. Aşaması kapsamında sermaye desteği almamış olmak şartı aranmaktadır.

•          Açık öğretim ve Uzaktan Eğitim Programları mezunları kabul edilmemektedir.

 

 

Başvurulacak Projelerde Teknik Destek ve Diğer Bilgiler için:

Kırıkkale Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi

teknolojitransferofisi@kku.edu.tr

 

Başvuru İçin:

www.gazibigg.com