Bilinçli İnternet Kullanımı Atölye Çalışmaları

Kırıkkale Üniversitesi Danışma Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak 2017/2018 öğretim yılı bahar döneminde yapmış olduğumuz “İnternet Bağımlılığı Profil Araştırması” sonucunda araştırmaya katılanların % 60’ı internet bağımlık belirtileri göstermekte, % 28’i ise riskli grupta yer almaktadır.

Yapılan araştırmadan hareketle, internet bağımlılığı ile mücadele ve bilinçli internet kullanımı kapsamında farkındalık yaratmak adına 2018/2019 öğretim yılı bahar döneminde bu konuda problem yaşayan, kendini geliştirmek isteyen ve ilgilenen tüm öğrencilerimize yönelik alanında uzman kişiler tarafından konferanslar verilecek ve öğrencilerin uygun oldukları gün ve saatler planlanarak atölye çalışmaları düzenlenecektir. Özellikle internete bağlanma yüzünden önemli işlerini aksatanlar, zihni sürekli internette olup bitene takılı kalanlar, internet kullanımını kontrol etmek isteyip de başaramayanlar, başlangıçta niyetlendiğinden daha uzun sürede internette kalanlar, interneti sorunlarından kaçma yolu olarak kullananlar bu atölye çalışmaları tam ihtiyacınıza göre.

Başvurularınızı 18.01.2019 tarihine kadar 0 507 717 10 79 numaralı telefona sms yoluyla “bilinçli internet kullanımı atölye çalışması” ad, soyad, bölüm ve güncel bir telefon numarası yazarak yapabilirsiniz.