2019-2020 Akademik Yılı Güz/Güz+Bahar Dönemi Farabi Öğrenci Hareketlilik Programı İlanı

T.C.

Kırıkkale Üniversitesi

2019-2020 Akademik Yılı Güz/Güz+Bahar Dönemi

Farabi Öğrenci Hareketlilik Programı İlanı

Başvuru Tarihi: 01/03/2019-15/03/2019

Başvuru Yeri   : Dış İlişkiler Başkanlığı  /  Farabi Kurum Koordinatörlüğü

Değerlendirme Sonucu: 20/03/2019 tarihinde web sayfamızda ilan edilecek.

İstanbul Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Anadolu Üniversiteleri online başvuru kabul etmektedir. Bu üniversitelere değişim yapmak isteyen öğrencilerin ilgili üniversitelerin web sayfalarından online başvuru yaparak başvuru çıktılarını üniversitemiz Farabi ofisine teslim etmeleri gerekmektedir.

Değişime katılmak isteyen öğrenciler gitmek istediğiniz üniversitelerin Farabi web sayfalarını mutlaka ziyaret ediniz.

Öğrenci Başvuru Şartları:

Önlisans ve Lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının en az 2.0/4 olması,

Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının en az 2.5/4 olması,

Hazırlık öğrencileri ile Tıp Fakültesi 6.sınıf (intörn) öğrencileri programdan yararlanamazlar.

Hukuk Fakültesi 1. Sınıf öğrencileri programdan yararlanamazlar.

Tercih edilen üniversitelerin Farabi web sayfalarında ilan edilen gerekli şartları taşıyor olmak.

Başvuru için gerekli belgeler:

a) Aday Öğrenci Başvuru Formu (web sayfamızda bulabilirsiniz, 2 adet, bilgisayarda doldurulacak elle doldurulmayacak, resim yapıştırılacak ve poşet dosyaya konulmuş olmalı) b)  Güncel Transkript (2 adet imzalı ve onaylı)

c)  Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (1 adet)

d) SGK Aylık Prim ve Hizmet Belgesi (Kamu ve özel teşebbüste çalışmadığını gösteren belge) (Sosyal Güvenlik Kurumundan Temin Edilecek)

Not: Aday Öğrenci Başvuru Formu bilgisayar ortamında eksiksiz olarak doldurulup 2 adet çıktısı alınacak. Fotoğrafsız, imzasız ve el yazısı ile doldurulmuş olan Aday Öğrenci Başvuru Formu kabul edilmeyecektir.

Başvuruların Değerlendirilmesi

Öğrenim görülecek yükseköğretim kurumunun eğitim dili Türkçe ise başvurusu uygun bulunan öğrencilerin not ortalamaları dikkate alınır ve her bir program için not ortalamaları sıralanarak seçim gerçekleştirilir. Öğrenim görülecek yükseköğretim kurumu tamamen ya da kısmen yabancı dilde eğitim öğretim yapıyor ise başvurusu uygun bulunan öğrencilerin not ortalamasının %50 si ile eğitimde kullanılan yabancı dile ilişkin seviyesini gösterir yabancı dil puanının %50 sinin toplamı dikkate alınarak, her bir program için öğrencilerin ağırlıklı not ortalaması sıralanarak seçim gerçekleştirilir.

Protokol imzalanan Üniversitelerin Kontenjanları

Kontenjan ayrıntıları, değerlendirme sonucu ve diğer belgeler için bkz.

Değişime katılacak tüm öğrencilere ödenecek aylık burs miktarı 4 ay süre ile 600,00 TL dir.

Not: Son başvuru 15 Mart 2019 tarihinde saat 16:00′da son bulacaktır.