Anayasa Mahkemesi’nin Kararına İlişkin Kamuoyu Duyurusu

Anayasa Mahkemesi’nin Kararına İlişkin Kamuoyu Duyurusu

Anayasa Mahkemesi, sözde barış bildirisini imzalayan bazı akademisyenlerin ceza almalarında hak ihlali olduğu yönünde karar vermiştir.

Vermiş olduğu karar; Milletimizin huzur ve güvenliği için hükümetlerimizin almış olduğu kararlar ve güvenlik güçlerimizin kararlı uygulamaları sayesinde terör ile mücadelesini büyük özveri ve başarı ile sürdüren devletimizin yapmış olduğu çalışmaları hiçe saymış, kamu vicdanını derinden yaralamış, şehitlerimizin aziz hatırasını yer ile yeksan etmiş ve gazilerimizin gönlünde derin yaralar açmıştır.

Milletin refahı için terör planlarını ve faaliyetlerini etkisiz hale getirmeyi amaçlayan devlet uygulamalarını eleştirip, teröre destek veren kişi, kurum ve kuruluşların yapmış oldukları açıklamaların ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği açıktır.

Kırıkkale Üniversitesi olarak, milli ve manevi mukaddesatımıza yönelik her türlü terör ve diğer saldırıların karşısında geleceğimizi teminat altına alacak gençlerimizi yetiştirmenin gözardı edilemez bir borç ve görev olduğu bilincindeyiz. Bu bilinç doğrultusunda, sözlü, kalemli, eylemli ve silahlı her türlü terörün üstesinden şimdiye kadar başarıyla gelmiş olan Millet-Devlet bütünlüğümüzün bundan sonra da eksilmeden devam edeceğine olan tam inancımız ile terör destekçilerini ve cesaretlendiricilerini şiddetle kınıyoruz.

Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü