2019 DGS Sonucunda Üniversitemize Yerleşen Öğrencilerimizin Kayıt İşlemleri

Elektronik Kayıt

Kayıt işleminizi, e-Devlet Şifreniz ile 09-11 Eylül 2019 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit  giriş adresi üzerinden yapabilirsiniz.

Yüz Yüze Kayıt

Elektronik kayıt yaptıramayan veya elektronik kayıt yaptırmak istemeyen öğrenciler, 09-13 Eylül 2019 tarihleri arasında (09:00 ile 17:00 saatleri arasında),
Merkez Yerleşke Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığında bulunan kayıt bürosuna gelerek üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanının, aslı ibraz edilmek üzere kayıt işlemlerini yapabilirler.

Muafiyet ve İntibak İşlemleri

Kayıt yapan öğrencilerimizin muafiyet işlemleri için ilgili Fakültelere

1-Adayın mezun olduğu Yükseköğretim Kurumundan almış olduğu not belgesi (Transkript)(ASLI),

2.Adayın mezun olduğu Yükseköğretim Kurumundan almış olduğu onaylı ders içerikleri

belgelerini 09-13 Eylül 2019 tarihleri arasında teslim etmeleri gerekmektedir.

Şartlı Kayıt

2019 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden ön lisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2019-2020 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2019 DGS'de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilmeleri 31/07/2019 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında uygun bulunmuştur.

Bu durumda olan öğrencilerin yükseköğretim kurumlarından mezun olmaları durumunda 2019-2020 Bahar dönemi başlangıcına kadar üniversitemize gelip kayıt yaptırabileceklerdir.