Yemek Bursu Başvuruları

Sevgili Öğrenciler,

2019-2020 Öğretim yılında "Ücretsiz Yemek Bursu"na ilişkin kontenjanlar ilgili Yüksekokul/Fakültelere iletilmiştir. Aşağıda belirtilen uyarılar dikkate alınarak başvurularınızı Yüksekokul/Fakültelerde bulunan Burs Komisyonlarına yapmanız gerekmektedir.

Başvurularda dikkat edilecek hususlar:

1.Öğrencinin çalışmadığına dair SGK provizyonu (e-devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/spas-mustahaklik-sorgulama adresinden alınabilir) ile ailenin Gelir Durumunu gösteren (Anne ya da babanın güncel tarihli, onaylı maaş bordrosu) belgelerle birlikte müracaat edeceklerdir. Belgenin sunulmaması halinde öğrencinin başvurusu dikkate alınmayacaktır.


2.Anne baba ayrı ya da vefatı halinde Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ibraz edilecektir. (e-devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/nvi-nufus-kayit-ornegi-belgesi-sorgulama adresinden alınabilir)

3. Bu form öğrenci tarafından bizzat ve eksiksiz olarak dolduracaktır.

4. Engelli öğrenciler, şehit ve gazi yakını olan öğrenciler ile yetiştirme yurdunda kalanlar doğrudan Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’na başvuracaklardır. ( Bu şartlara uyan öğrencilerin belge ibraz edeceklerdir)

5.Gerçeğe aykırı bilgi verenler yemek yardımı alsalar dahi bu haklarından mahrum edileceklerdir ve haklarında öğrenci disiplin yönetmeliği hükümleri uygulanacaktır.