Barış Pınarı Harekatı Üniversitemiz Senato Bildirisi

Kırıkkale Üniversitesi Senatosu üyeleri olarak; 

Kahraman ordumuzun Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın  Başkomutanlığında başlattığı Barış Pınarı Harekatında da Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarında olduğu gibi, terör unsurlarına en güçlü darbeyi vuracağına ve kesin bir zafer kazanacağına inancımız tamdır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Birleşmiş Milletler 74. Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada ifade ettiği gibi, Suriye’nin dörtte birini işgal eden ve sözde Suriye Demokratik Güçleri adıyla meşrulaştırılmaya çalışılan Fırat’ın doğusundaki PKK-YPG terör yapılandırılmasının ortadan kaldırılması, ülkemizin güvenliği açısından büyük bir öneme sahiptir. İnsanlığın vicdanını yaralayan ve küresel adaletsizliğin adeta sembolü haline gelen Suriye coğrafyasında, Barış Pınarı Harekatı ile oluşturulacak alan, Suriyeliler için barışın, sevginin ve adaletin kâim olduğu bir bölge haline gelecektir.

Kırıkkale Üniversitesi Senatosu olarak, Suriye'nin kuzeyini terör örgütlerinden temizlemek, güvenliğimizi sağlamak ve bir barış koridoru oluşturmak amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nda kahraman güvenlik güçlerimize başarılar diliyoruz. Gözleri keskin, tetikleri hassas ve Allah yardımcıları olsun.

Kırıkkale Üniversitesi Senatosu