Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Tarihine sayısız zaferler sığdıran milletimizin, son asırdaki en önemli günlerinden biri de Kurtuluş Mücadelesinden sonra Cumhuriyetin ilanıdır. 2023'e dört kala bu günün 96. yılını kutlamaktayız.

2023’de devletimizin Güçlü Türkiye hedeflerine ulaşmasını sağlamnı sağlamak için zaman mefhumu olmaksızın çalışmak zorundayız. Bizler, Kırıkkale Üniversitesi mensupları olarak, idari ve akademik kadrolarımız, öğrencilerimiz ve mezunlarımız ile bu hedeflere ulaşma yolunda her çalışmayı büyük bir özveri ve heyecanla gerçekleştirmenin gayreti içerisindeyiz.

Devlet ve millet olarak yarınlarımıza güvenle bakabildiğimiz bu günlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “dahili ve harici bedhahların olacaktır” uyarısını unutmaksızın İstiklal Savaşımızın, terörle mücadelemizin, 15 Temmuz gecesinin, sınır ötesi operasyonlarının ve Barış Pınarı Harekâtının tüm kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarla milletimizin gönlünde taht kuran ve ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anarken, Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum.


Prof. Dr. Ersan ASLAN

Rektör