ÖĞRENCİLERİMİZE ÖNEMLİ DUYURU

            DUYURU

    Koronavirüs (COVİD-19) salgınının yayılımını önleme amacıyla, aşağıdaki kararlar alınmıştır: 

  1. 16 Mart 2020 Pazartesi gününden başlamak üzere, Üniversitemizde, 3 hafta süreyle eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Diş hekimliği ve tıp fakültesi dahil tüm sağlık programları, fen ve mühendislik programları, pedagojik formasyon ile ön lisans, lisans düzeyindeki staj, intörnlük ve uygulamalı eğitimlere devam eden öğrenciler ve uzaktan öğretim öğrencileri de tatil kapsamındadır. Tıp fakültesi intörn öğrencileri, gönüllü olarak talepleri halinde, sağlık hizmeti sunumunda yer alabileceklerdir.
  2. Lisansüstü programlara da aynı şekilde ara verilmiştir. Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık birimlerindeki uzmanlık öğrencileri için tatil söz konusu değildir.
  3. Eğitim ve öğretime ara verilen dönemde, herhangi bir yöntemle ders veya uygulama yapılmayacaktır.
  4. Üniversitemizde yapılması planlanan tüm toplantılar; daha sonra duyurulmak üzere, ileri bir tarihe ertelenmiştir.
  5. Öğrencilerin, üniversite faaliyetleriyle ilgili olmak üzere; eğitim öğretim faaliyetleri, akademik değişim programları, sosyal faaliyetleri, kültürel geziler, sportif faaliyetleri, müsabaka vb. önceden planlanmış olanlar dâhil, üniversitenin bilgisi ve iznine tabi tüm yurtdışı çıkışları, ikinci bir duyuruya kadar iptal edilmiştir.
  6. Yurtdışı seyahatinden dönen öğrencilerimiz, 14 gün idari izinli sayılacaktır. Ancak bu durumdaki kişilerin, Dekanlığa/Müdürlüğe pasaport ibrazında bulunmaları zorunludur.
  7. Öğrencilerimizin olası yurtdışı çıkışları durumunda, dönüşte; uçuşların iptal edilebileceğini, en az 14 gün eğitime devam edemeyeceklerini ve başka sorunlar da yaşayabileceklerini göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.
  8. Mevlana ve Erasmus değişim programları kapsamında yurtdışında bulunan öğrencilerimizden geri dönmek isteyenlerin intibakları hususunda, olası mağduriyetlerin giderilebilmesi için mümkün olduğunca tedbirler alınacaktır.
  9. Süreç ile ilgili bilgilendirmeler; kku.edu.tr web sayfasında ve öğrenci otomasyon sisteminde devam edecektir.


Mevcut salgın ile ilgili olarak pek çok yanlış bilgi dolaşıyor. COVID-19, mevsimsel grip ve seyahat sağlığına yönelik doğru bilgi ve güncel bilgilendirmeler için tıklayınız