Üniversitemizde Dersler Uzaktan Eğitim Sistemi İle Yapılacaktır.

Değerli Öğrencilerimiz,

Dünya Sağlık Örgütünün son gelişmeler ışığında pandemi olarak ilan ettiği Covid-19 (Korona Virüs) salgını çerçevesinde, Yüksek Öğretim Kurulu’nun aldığı tedbirler kapsamında yüz yüze eğitime ara verilmiştir. 13 Mart 2020 tarihli duyurumuzla ilan edilen üç haftalık tatil, bir haftaya indirilerek sonlandırılmıştır. Ancak; Üniversitemiz bünyesinde 23 Mart 2020, Pazartesi günü itibariyle eğitim öğretim faaliyetlerimize kaldığı yerden başlanacak, fakat Uzaktan Eğitim yönetim sistemimiz üzerinden sürdürülecektir.

·         Bu süreçte öğretim elemanlarımız uzaktan eğitim yönetim sistemimiz üzerinden, kendi belirleyecekleri takvim dâhilinde, ders günü ve saatini sizinle önceden paylaşarak, sanal sınıflar üzerinden derslerini işlemeye devam edecektir. Bu süreçte; öğrenci portalını ve e-posta adresinizi, sık aralıklarla takip ederek, ders saatlerinden ve bilgilendirmelerden zamanında haberdar olmanız önem arz etmektedir.

·         Derse giren hocalarınızla sürekli iletişimde kalarak, kısa sürede normale dönmesini umut ettiğimiz bu üzücü sürecin sizlerin de katkılarıyla en iyi şekilde yönetilmesini umut ediyoruz.

·         Uygulama gerektiren dersler, uzaktan eğitim yöntemiyle yapılmayacaktır. Bu tür dersler için daha sonra ilan edilecek takvim dâhilinde, yoğunlaştırılmış yüz yüze eğitim yapılacaktır.

·         Uzaktan eğitim süreciyle ilgili olarak üniversitemiz ve birimlerinin internet sayfalarını ve öğrenci portalı üzerinden yapılacak duyuru ve bildirimleri lütfen dikkatle takip ediniz. Bilgi akışının sağlıklı şekilde sağlanması için üniversitemiz tüm birimleriyle aralıksız çalışma halindedir. Lütfen resmi olmayan ve kaynağı belirsiz haberlere inanmayınız, ehemmiyet vermeyiniz.

·         Geçici olmasını umut ettiğimiz bu sürece etkin şekilde katılımınız çok büyük önem arz etmektedir. Bu süreçte evinizde kalmanız ve derslerinize odaklanmanızı istiyoruz. Dersleriniz dışında kalan zamanınızı kitap okuyarak, araştırarak ve yeni şeyleri öğrenmenin tadını çıkararak geçirmenizi ve en iyi şekilde değerlendirmenizi umuyoruz.

 

Saygıdeğer Akademik ve İdari Personelimiz,

Bu süreçten başarıyla çıkmamız hepimizin üstün gayretiyle ve emekleriyle mümkün olacaktır. Bu hassasiyeti taşıdığınızdan emin olarak, gerekli özveriyi ve sorumluğu göstereceğinizi bilmenin rahatlığıyla, eğitim öğretim faaliyetlerimizi aksatmadan devam ettireceğiz. Sizlere, bu sürece vereceğiniz katkılarınızdan dolayı şimdiden teşekkür ederiz.


Uzaktan eğitim sistemi hakkında bilgi için tıklayınız