Değerli Öğrencilerim,

Çeyrek asrı geride bırakan Üniversitemiz yüksek nitelikli akademik programları ile sorun çözen, insani değerlere saygılı, bilgi üreten ve ürettiği bilgiyi hayata dönüştürerek toplumun yaşam boyu eğitim ve gelişme sürecine katkıda bulunan bireyler yetiştirmeyi, bilim ve teknolojiden, sanat ve spora kadar uzanan geniş bir yelpazede özgün araştırmalar yapmayı,  bölgenin ve ülkenin kalkınmasına yönelik ihtiyaçları ulusal ve uluslararası düzeyde karşılamayı gaye edinmiştir.

Günümüzde kaderine boyun eğen değil, bölgesine ve dünyaya yön veren bir Türkiye var.  Savunma sistemleri, tarımsal projeler, ulaşım alanında devrim niteliğinde yenilikler, yerli hızlı tren, dijital devrim, uydu fırlatma sistemi, Akkuyu, yerli otomobil TOGG ve Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervimiz gibi önemli projelerin sadece konuşulmayıp uygulamaya geçildiği ülkemizde bilim yuvası Üniversitelere de önemli görevler düşmektedir.  Dünyada yaşanan gelişmeleri takip eden, yorumlayan, geleceğin ihtiyaçlarını öngören ve bu ihtiyaçlara cevap verecek donanımda yerli ve milli duruşundan taviz vermeyen, sadece maddi kaygılarla hareket etmeyen nesiller yetiştirmek Aziz Milletimize karşı boynumuzun borcudur.  Değerli öğrenci kardeşlerim, bu borcun altından tek taraflı çalışmayla değil, beraber el ele vererek kalkabiliriz. Çıktığımız bu yolda önce Allah’a sonra siz kıymetli öğrencilerimize güveniyorum.

Değerli öğrencilerimiz, her biriniz bizlere önce Allah’ın, sonra ailenizin emanetisiniz.  Milletimizin geleceğe güvenle bakabilmesini mümkün kılacak umut ışıklarısınız. Ailenizi ve sizleri tebrik ediyor, geleceğin Türkiye’sinin genç mimarları olarak bizleri, 2023’e, 2053’e ve 2071’e emin adımlarla götüreceğinize olan inancımla öğrenim hayatınız boyunca başarılar diliyorum.

Prof. Dr. Ersan ASLAN

REKTÖR

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ
2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
ÖĞRENCİ KAYIT İŞLEMLERİ

E-DEVLET ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU

1. En yakın PTT Şubesinden “e-Devlet” şifresi alması,

2. https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden Türkiye Cumhuriyeti Vatandaş Kimlik Doğrulama Sistemine kayıt olması,

3.https://www.turkiye.gov.tr/ adresinde “e-hizmetler” bölümü altında yer alan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” altında  29 Ağustos 2020-6 Eylül 2020 23:59 tarihleri arasında  “Üniversite E-Kayıt seçeneğini tıklayarak kayıt işlemini gerçekleştirmesi gerekmektedir.

4. Elektronik olarak kayıt yaptıran öğrencilerimizin Üniversitemize gelerek tekrar kayıt yaptırmalarına gerek yoktur.

5. Elektronik olarak kayıt yaptıran öğrencilerimiz, 21-25 Eylül 2020 tarihleri arasında Ders Alma İşlemlerini tamamlayarak 28 Eylül 2020 tarihinde eğitime başlayabileceklerdir.

6. Öğrenci Bilgi Sistemimize http://ogrenciportal.kku.edu.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Öğrenci Numarası:

Kayıt işleminizi yaptırdıktan sonra, T.C. Kimlik Numarası ile birlikte http://obs.kku.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx adresindeki “Öğrenci Numarası Sorgulama” menüsünden öğrenebilirsiniz.

Öğrenim süresince kullanacağınız Öğrenci Bilgi Sisteminde;

Kullanıcı adınız: Öğrenci Numaranız

Şifreniz: T.C. Kimlik numaranızın ilk beş hanesidir.

7.Yabancı Dil Dersi Muafiyet Sınavı

Sınav başvuru işlemleri ve sınav tarihi ile ilgili bilgiler daha sonra ilan edilecektir.

Bu sınavda yeterli not alanlar 1.sınıf zorunlu yabancı dil derslerinden muaf sayılırlar. Aldıkları notlar yarıyıl ve genel akademik not ortalamalarına katılır.


İletişim: Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı