ÇASGEM Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi

   Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM), Türkiye’de kurulan ilk çalışma enstitüsü. Uluslararası Çalışma Örgütü (UÇÖ) ve Türkiye Hükümeti arasındaki 13 Sayılı Ek Anlaşma ile 1955 yılında Yakın ve Orta Doğu Çalışma Enstitüsü (YODÇE) olarak İstanbul’da kuruldu. Beş yıllık uluslararası dönemin ardından YODÇE, 17 Ocak 1960 tarihinde 7460 Sayılı Kanun ile Çalışma Bakanlığı’nın bağlı kuruluşu oldu ve 1972 yılında Ankara’ya taşındı. Kurumun 1985 yılında adı Yakın ve Orta Doğu Çalışma Eğitim Merkezi (YODÇEM) olarak değişti ve bağımsız bütçeye kavuştu.

   2003 yılına kadar ağırlıklı olarak iş sağlığı ve güvenliği ile iş mevzuatı eğitimleri düzenleyen merkez, 2003 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) adını aldı. Bu değişiklik ile birlikte kuruma yeni kadrolar ilave edildi, bütçesi artırılarak yeni görevler verildi.  

   ÇASGEM bugün, kapasite ve deneyimiyle çalışma hayatının her alanına dokunan, işveren ve çalışanları bilgilendiren, iş yaşamının kalitesinin artırılması için çalışan bir kurumdur. 


      2021 Yılı Sektörlere Göre Ücretli Bireysel ve Kurumsal Eğitim Faaliyetleri Listesi ile 2021 Yılı Danışmanlık Hizmetleri için tıklayınız…