Dijital Türkiye Blokzincir Hackathonu (Digiathon 2022)

  Bu yıl ilk kez düzenlenecek Dijital Türkiye Blokzincir Hackathonu, Dijital Türkiye hizmetleri temasıyla gerçekleştirilecektir. Yarışmanın temel amacı; katılımcıların blokzincir alanındaki becerileri ile Dijital Türkiye hizmetlerini, blokzincir altyapısı ile geliştirmesi veya yeni bir fikir olarak sunmasıdır. Ayrıca bu Hackathon ile gençlerimiz başta olmak üzere  teknolojiye ilgi duyan tüm vatandaşlarımızın ilgisinin geleceğin teknolojilerinden biri olarak gördüğümüz blokzincire çekilmesi hedeflenmektedir.

  Bu kapsamda Türkiye genelinde yer alan üniversitelerden veya firmalardan başvuracak yarışmacılar, en az 2 en fazla 4 kişilik takımlar oluşturarak gerçek hayatta kullanılan ve kullanılabilecek hizmetler için yetkinliklerini sergileyecektir. Geliştirme Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi lokalinde oluşturulacak Avalanche test ağında yapılacaktır.

  Yarışma, Ön Eleme ve Final olmak üzere 2 aşamada yapılacaktır. Ön eleme aşaması çoktan seçmeli soru-cevap şeklinde çevrim içi olarak gerçekleştirilecek ve değerlendirme komitesi tarafından incelenecektir. Ön eleme aşamasında başarılı olan 20 takım, Kasım ayında İstanbul’da gerçekleştirilecek final etabına davet edilecektir.

  SON BAŞVURU TARİHİ : 14 EKİM 2022

 Detaylar için tıklayınız.