53. Uluslararası Mektup Yazma Yarışması

EVRENSEL POSTA BİRLİĞİ (UNIVERSAL POSTAL UNION) GENÇLER ARASINDA MEKTUP YAZMA YARIŞMASI YARIŞMANIN AMACI

 Evrensel Posta Birliği (UPU) tarafından 1971 yılından itibaren her yıl düzenlenen ve dünya genelinde 9-15 yaş arası gençlerin katılım gösterdiği Mektup Yazma Yarışması, okuryazarlığı teşvik etmesinin yanı sıra gençlere kompozisyon ve mektup yazma yeteneği ile düşüncelerini net bir şekilde ifade etme becerisi kazandırması hedeflemektedir. Yarışma ayrıca, dil kültürünün gelişmesini de amaçlamakta, böylelikle katılımcıların yaratıcılıklarını dışa vurma ve dil becerilerini geliştirmeleri teşvik edilmektedir.

Her yıl belirlenen tema çerçevesinde katılımcı ülkeler, ülkelerini uluslararası düzeyde temsil edecek bir mektup belirleyerek UPU’ya iletmektedir. Sonrasında ise uluslararası üyelerden oluşan jüri tarafından değerlendirilerek dereceye giren ilk üç mektup, çeşitli ödüllere layık görülmektedir.

YARIŞMANIN KONUSU

Önceki senelerde ülkemizi temsilen katılan mektupların da çeşitli ödüllere layık görüldüğü yarışmanın bu yıl 53’üncüsü düzenlenecek olup 2024 yılı için konu “Gelecek nesillere, miras almalarını umduğunuz dünya hakkında bir mektup yazın” olarak belirlenmiştir.

Bilgi almak için tıklayınız.