Rektörümüz, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Etkinliklerine Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 109. yıl dönümü dolayısıyla şehrimizde yapılan etkinliklere katıldı.

 

Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda Kırıkkale Valisi Mehmet Makas ve il protokolünün katılımıyla başlayan anma programı, Kültür Merkezinde yapılan tiyatro gösterisi ve  Kırıkkale Şehitliği’nde düzenlenen törenle devam etti.

 
Kırıkkale Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törende Vali Mehmet Makas,
Garnizon Komutanı Tuğg. Mehmet Ali Durmuş ve Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar sonrasında Kültür Merkezi’nde lise öğrencileri tarafından sahnelenen “Çanakkale 1915” adlı tiyatro oyunu izlendi.

 

Büyük bir beğeniyle izlenen tiyatro gösterisi sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan ve il protokolü, öğrencilerle günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Program, Kırıkkale Şehitliği’nde düzenlenen tören ile devam etti. Şehitlerimiz için saygı atışı yapılan törende Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Şehitlerimizin mezarlarına karanfil bırakan Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, şehit aileleri ile sohbet etti.