Tasarım Ödülleri Dünya Üniversiteleri Sıralamasında 22. Sıradayız.

Dünyanın saygın tasarım yarışmalarından biri olan A’ Desıgn Award tarafından üniversitelerin mimarlık, tasarım ve mühendislik gibi çeşitli disiplinlerdeki küresel itibarını ve akademik araştırma performansını ölçmek için ilk defa oluşturulan 2024 Dünya Üniversite Sıralaması Heritage Rankings kategorisine Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi damga vurdu.

Üniversitemiz, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bora Yıldırım’ın kazandığı tasarım ödülleri ile Heritage Rankings kategorisinde dünya üniversiteleri arasında 22. sırada yer aldı. Üniversitemiz Current Rankings kategorisinde ise 71. oldu.

Bugüne kadar katıldığı A'Design Award tasarım yarışmalarında altın, gümüş ve bronz madalya kazanan Doç. Dr. Bora Yıldırım, IDA (International Design Awards) ve Red Dot Design Award tasarım yarışmalarında da önemli başarılara imza atmıştı.

Sanat, tasarım, teknoloji ve inovasyon alanlarında seçkin bir başarı geçmişine sahip üniversitelere odaklanan bir sıralama sistemi olan Herıtage Rankıngs ödül sayısından ziyade alınan ödüllerin kalitesini vurgulamaktadır. Bu yaklaşım, sıralamaların kendi alanlarında uzun vadeli mükemmellik ve etkiyi yansıtmasını sağlamakta, yarışmada sürekli olarak en yüksek ödülleri alan kurumlara öncelik vermekte ve böylece liderliklerini ve sürdürülebilir başarılarını vurgulamaktadır.

Current Rankıngs ise son başarılara daha fazla ağırlık veren dinamik bir metodoloji kullanmaktadır.  Bu yaklaşım, mevcut yenilikçi faaliyetlerin ve son dönemde alınan ödüllerin doğru bir şekilde yansıtılmasını sağlayarak kurumun öncü tasarım ve teknolojiye yönelik süregelen bağlılığını ortaya koymaktadır. Güncel sıralamalar, son başarılara daha fazla ağırlık verilen, kurumun mevcut durumunu ve alandaki son etkisini yansıtan zaman ağırlıklı bir puanlama sistemi içermektedir.