Keskin Meslek Yüksekokulu'nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Münasebetiyle Konferans Düzenlendi

T. C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığının destek programı kapsamında olan, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi (İKGPRO) bünyesinde Üniversitemizin Hitit Üniversitesi ile ortak yürüttüğü “Yeni İstihdam Alanları İçin Yeni Yetenekler Projesi" kapsamında Keskin Meslek Yüksekokulunda “Çalışma Hayatında Kadın ve Kadın Temsili konulu” konferans yapıldı.

Konferansa Yeni İstihdam Alanları İçin Yeni Yetenekler Projesi Finans ve Muhasebe Koordinatörü Endüstri Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Dr. Ali Fırat İnal, Keskin Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Hasan Kaya, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Konferans öncesinde Arş. Gör. Dr. Ali Fırat İnal; Yeni İstihdam Alanları İçin Yeni Yetenekler Projesinin temel amacı, faaliyetleri ve eğitim programları hakkında katılımcılara bilgi verdi. 

Arş. Gör. Dr. Ali Fırat İnal, toplumsal cinsiyet eşitliğine odaklanarak istihdam edilebilirliğin ve istihdamın artırılması için sürdürülebilir yapılar oluşturmayı, sanayi kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücü talebini karşılayabilecek gençlerin eğitilmesini hedeflediklerini ifade etti. İnal, bu hedefler doğrultusunda CNC programlama eğitimi, yapay zekâ eğitimi, veri madenciliği eğitimi, kurumsal kaynak planlaması eğitimi ve endüstriyel robot programlama eğitimleri verdiklerini belirtti. Kadın istihdamına önem verdiklerini ve eğitimlerin kontenjanlarının yarısının kadınlara ayrıldığını söyleyen Arş. Gör. Dr. Ali Fırat İnal, proje kapsamında insana yakışır iş, eşitlik ve sürdürülebilir iş modelleri oluşturmak için özellikle meslek yüksekokullarından mezun olan öğrencilere odaklandıklarını ifade etti.

Program, Keskin Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Hasan Kaya’nın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” konulu konferansı ile devam etti. Kaya, Dünya Kadınlar Gününün kökenlerini, uygarlıklar ve ülkelerin kadına bakış açısını mitolojilerden örnekler vererek anlattı. 

Öğr. Gör. Hasan Kaya, özellikle Türk mitolojisinde kadına bakış açısı ile öğrencilerin dikkatini çektiği konuşmasında günümüzde kadın ve kadının toplumsal rolleri üzerinde durarak kadınların toplumsal kalkınma ve istihdam oranlarıyla ilişkisini istatistiki bilgilerle sundu.

Gerçekleştirilen eğitim ve konferans sonrasında öğrencilerin ve akademisyenlerin soruları cevaplandı. Etkinlik, öğrencilere hediye verilmesi ve ikram ile son buldu.