Öğrencimiz Pelinsu Şahin’den Dünya Üniversiteler Kros Şampiyonası’nda Büyük Başarı

Ulusal çapta önemli sportif başarılara imza atan Üniversitemiz, uluslararası spor organizasyonlarında da ülkemizi başarıyla temsil etmeye devam ediyor. 2023 yılında Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları Şampiyonasına öğrencilerimiz Semra Karaaslan ve İkra Kayır ile damga vuran Üniversitemiz,  17-18 Şubat’ta Umman’ın Muscat kentinde yapılan 23. Üniversiteler Kros Dünya Şampiyonasına Spor Bilimleri Fakültesi öğrencimiz Pelinsu Şahin ile damga vurdu.

22 ülkenin katılımı ile gerçekleştirilen şampiyonada 3 km. Kısa Parkur Yarışması’nda mücadele eden öğrencimiz Pelinsu Şahin yarışmayı ‘Dünya 4.’sü olarak tamamladı. Gösterdiği performansla Kadın Kros Milli Takımı sporcuları içerisinde en başarılı isim olan Pelinsu Şahin, Milli Takımımızın İngiltere’nin ardından gümüş madalya kazanmasına en fazla katkı veren sporcu oldu. Bronz madalya ise, İspanya’nın oldu.

Pelinsu’nun takım arkadaşları Derya Kunur 7., Şevval Özdoğan 13., Dilek Öztürk ise yarışmayı 17. sırada tamamladı. 

Türkiye’yi ve Üniversitemizi başarıyla temsil eden, ülkemizin adını dünyaya duyuran başarısı sebebiyle Pelinsu Şahin’i tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, “uluslararası alanda elde edilen başarılar sadece şehrimiz ve Üniversitemiz adına değil, Türkiye’nin adının duyulması sebebiyle çok değerlidir.  Önceden bu gibi başarılarımız çok azdı. Son yıllarda farklı branşlarda kadın ve erkek sporcularımızın gösterdiği başarılarla dünyaya “biz de buradayız” mesajı veriyoruz. İnşallah önümüzdeki yarışmalarda bundan daha iyi başarılar elde ederiz. Bize bu gururu yaşatan Pelinsu Şahin’e ve takım arkadaşlarına Üniversitem adına teşekkür ediyorum” dedi.