Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, Cezayir Oran Türkiye Başkonsolosu Abdülkadir Yüksel’i Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, İBTAV Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Mecit Çetinkaya ve Üniversitemiz Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Cezayir Oran Başkonsolosumuz Abdülkadir Yüksel’i ziyaret etti.

Oran Başkonsolosumuz Abdülkadir Yüksel, Rektörümüz ve beraberindeki heyeti konutunda ağırladı. Başkonsolos Abdülkadir Yüksel, Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan’a Cezayir ve Oran şehri hakkında bilgi verdi.

Rektörümüz, Başkonsolos Yüksel’e Üniversitemizin uluslararasılaşma çalışmalarını, Blida 1 ve Blida 2 Üniversiteleriyle yenilenen ikili iş birliği anlaşmalarını, Blida 2 Üniversitesi öğrencilerine yönelik yaptığımız Türkçe Eğitim Programını, Cezayir Mostaganem Üniversitesinin yürütücülüğünde gerçekleşen Üniversitemizin de ortak olduğu Erasmus+ Yükseköğretimde Kapasite Geliştirme Projesini ve Oran 2 Üniversitesiyle yeni imzalanan ikili iş birliği anlaşmamızı anlattı. Rektörümüz ve İBTAV Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Mecit Çetinkaya; İBTAV bünyesinde yapılan çalışmalar, Prof. Dr. Fuat Sezgin ve Üniversitelerde verilen İslam Bilim Tarihi konferansları hakkında da Başkonsolos Abdülkadir Yüksel’e bilgi verdi. Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, nazik daveti için Oran Başkonsolosumuz Abdülkadir Yüksel’e teşekkür etti.