Üniversitemiz Senatosu Dünya Kadınlar Gününe Özel Olarak Kadın Personellerimizi Ağırladı

Üniversitemizde görev yapan kadın personellerimiz için Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Üniversitemiz Senatosunda kutlama programı yapıldı. Programa Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Başalan, Prof. Dr. Erol Yılmaz ve Prof. Dr. Sedat Aktan, Genel Sekreterimiz Dr.Öğr. Üyesi Şevket Evci, Senato Üyelerimiz ile akademik ve idari birimlerimizde görev yapan kadın personellerimiz katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, '' Hepiniz hoş geldiniz arkadaşlar. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir aradayız. Her yıl kutlanan Kadınlar Günü’nü sizlerin önünde bir kez daha kutluyorum. Dünyanın birçok noktasında sıkıntı çeken, zulüm gören, adaletsizliğe uğrayan kadınların sıkıntılarının geçmesini temenni ediyorum. Kadın bizim kültürümüzde tabiri caizse evimizin direği. Bilhassa çalışan kadınlarımızın üzerine birçok yük biniyor. Kadınlarımıza her alanda yardımcı olmalıyız. Kurumsal anlamda sizlerin işini kolaylaştırmak için taleplerinizi olumlu sonuçlandırmak için iletişim kanallarımızı sürekli açık tutuyoruz. Sizlerin yüzünün güldüğünü görmek çok güzel. Bugün olduğu gibi umarım her zaman gülmeye devam edersiniz. Tüm dünyadaki kadınların uğradığı haksızlıkların son bulduğu bir yıl olmasını temenni ediyorum. Hepinizin Kadınlar Gününü tekrardan tebrik ediyorum.'' şeklinde konuştu.

Genel Sekreterimiz Dr.Öğr. Üyesi Şevket Evci,'' Hepiniz hoş geldiniz arkadaşlar. Kadın personellerimizin Kadınlar Günü kutlu olsun. Mutlu geçireceğiniz nice yıllar olmasını diliyorum.'' dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan,'' Tüm mesai arkadaşlarımın Dünya Kadınlar Gününü tebrik ediyorum. İnşallah her gününüz böyle güzel geçsin. bir güne hasretmek doğru değil. Kadınlar önce annelerimiz, sonra eşlerimiz sonrada  evlatlarımız oluyorlar. Kadınlar Gününüzü tekrardan tebrik ediyorum.'' dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yılmaz,'' Değerli arkadaşlarım, hepiniz hoş geldiniz. Ben özel günleri çok önemsemem çünkü her gün kadınlarımızın günüdür. Her gün annelerimizin günüdür. Bu kıymetli insanları bir güne sığdırmak yanlış. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün belki en büyük esprisi erkekler olarak kendimize tekrar çeki düzen vermemizdir. Sadece emekçi kadınların değil tüm kadınların hakkı ödenemez. Kadınlar biz erkekleri toparlayan, işlerimizi kolaylaştıran çok kıymetli yol arkadaşlarımızdır. Hayatımızı birçok noktada kolaylaştırıyorlar. İyi ki varsınız. Kadınlar Gününüzü tebrik ediyorum.'' dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sedat Aktan,'' Hepiniz hoş geldiniz arkadaşlar. Kadınlarımız  bir bütünün vazgeçilmezi ya da bütünleyici parçasıdır. Fakültemizden özverili çalışmalarıyla tanıdığım Aynur Hanım özelinde tüm kadın personelimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarım.'' dedi. 

Program, kadın personellerimizin taleplerinin dinlenmesi ve sorularının cevaplanmasıyla devam etti. Programın sonunda akademik ve idari kadın personellerimize Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan tarafından kitap hediye edildi.