Üniversitemiz, Cezayir Mostaganem Üniversitesi’nde Düzenlenen Erasmus Projesi Açılış Toplantısına Katıldı

Üniversitemiz, Cezayir Mostaganem Üniversitesinin yürütücülüğünde gerçekleşen, Cezayir’den 6 Üniversite ve Cezayir Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığının yanı sıra İtalya Siena Yabancılar Üniversitesi, Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Letonya Riga Teknik Üniversitesi ve Üniversitemizin de ortak olduğu “Certification of Linguistics, Entrepreneurial and Digital Skills in the Algerian Higher Education System” (Cezayir Yükseköğretim Sisteminde Dil, Girişimcilik ve Dijital Becerilerin Sertifikalandırılması) Başlıklı Erasmus+ Yükseköğretimde Kapasite Geliştirme Projesi (CBHE) açılış toplantısına katıldı.

 Açılış toplantısı öncesinde Mostaganem Valisi Dr. Ahmed Boudouh, Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan’ı ve Mostaganem Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bouderah Brahim’i makamında ağırladı. Ziyarete Oran Başkonsolosumuz Abdülkadir Yüksel ve Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci de katıldı. Rektörümüz, Mostaganem Valisi Boudouh’a nazik davetleri için teşekkür ederek Kırıkkale’nin simgesi tarihi Çeşnigir Köprüsünün resmedildiği çini karo ile el yapımı çini tabak hediye etti.

 Program, Erasmus+ Yükseköğretimde Kapasite Geliştirme Projesi (CBHE) açılış toplantısı ile devam etti.

 Toplantıya Üniversitemizden Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci ve proje ekibinde yer alan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erman Yükseltürk, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Bülent Gürsel Emiroğlu ve Dış İlişkiler Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer katıldı. Mostaganem Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen programa, Mostaganem Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bouderah Brahim, üniversite yönetimi ve proje ekibinin yanı sıra, Cezayir Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı Üniversite ve Araştırma İş Birliklerinden Sorumlu Chader Samira ve Lisans Eğitiminden Sorumlu Amine Faiza, Blida 2 Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adel Mezough, Guelma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ellagoune Salah, Cezayir’de bulunan diğer proje ortağı üniversitelerden Sidi Bel Abbes Üniversitesi ve Annaba Üniversitesi proje ekibi ile Letonya Riga Teknik Üniversitesi, İtalya Siena Yabancılar Üniversitesi ve Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi proje ekibi de katıldı.

 Kısa adı LEADS olan proje, dil ve beceri farkındalığı sağlayarak Cezayir yükseköğretim sisteminde eğitimi modernleştirmeyi amaçlıyor. Güncel sertifikasyon sistemi geliştirmeyi ve gerçekleştirilebilecek en iyi uygulamaları belirlemeyi amaçlayan LEADS projesi kapsamında Cezayir’de akademik danışmanlara ve öğretmenlere yüksek kaliteli multimedya eğitim kaynaklarına erişim imkanı sağlayan bir eğitim verilecek.