Üniversitemiz Sportif Başarılarına Bir Yenisini Daha Ekledi

Ülkemizde ve dünya çapında düzenlenen şampiyonalarda son yıllarda önemli başarılara imza atan Üniversitemiz, sportif başarı grafiğini günden güne yukarılara taşımaya devam ediyor. Üniversitemiz, 69 üniversiteden yaklaşık 400 sporcunun katılımı ile Mersin Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan Üniversiteler Muay Thai Türkiye Şampiyonasında elde ettiği başarılarla dikkatleri üzerine çekti.

Rekabetin en üst seviyede yaşandığı müsabakalara sahne olan şampiyonaya Muay Thai Takımımız Arş. Gör. Mehmet Ceylan liderliğinde 7  sporcu ile katıldı. Muay Thai müsabakaları öncesinde Kick Boks müsabakalarında da mücadele eden ekibimiz Kick Boks müsabakalarında yaşamış oldukları sakatlıklardan dolayı 2 sporcu ile Muay Thai şampiyonasına katıldı. A class 60 kg kategorisinde yarışan sporcumuz Umut Başar Karabulut, üç müsabakayı kazanarak sikletinde Türkiye 2.'si olarak gümüş madalya kazanma başarısı gösterdi. 86 kg B class’ta yarışan sporcumuz Ozan Osman Duman, bir müsabakada galip gelirken ikinci müsabakasında yaşadığı sakatlık nedeniyle mücadeleye devam edemedi.

Göstermiş oldukları mücadele ve almış oldukları başarılardan dolayı öğrencilerimizi tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, “Zorlu geçen süreçler, müsabakalar sonrasında derece elde ederek Üniversitemizin adını duyurdukları ve Üniversitemizi temsil ettikleri için Muay Thai Takımımıza teşekkür ederim. Öğrencilik vazifenizin yanında sporcu olarak gösterdiğiniz çalışma disiplini ile de gençlerimize örnek oluyor ve takdiri hak ediyorsunuz. İlerleyen süreçte ulusal ve uluslararası şampiyonalarda daha iyi başarılar kazanacağınıza inanıyorum. Süreçte emeğe geçen herkese teşekkür ederim” dedi.