Üniversitemizden Dünya Çapında Bir Başarı Daha

Uluslararası alanda önemli başarılara imza atan Üniversitemiz, başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Uluslararası alanda çok sayıda sportif başarı kazanan ve Ülkemizi temsil eden Üniversitemiz, Fransa'nın Reims şehrinde yapılan Özel Sporcular Dünya ve Avrupa Şampiyonası'nda da başarı geleneğini sürdürdü.

Geçtiğimiz yıllarda 800, 1500 ve 3000 metrede Türkiye rekorları kırarak altın madalyalar kazanan öğrencimiz Burak Duymaz, Özel Sporcular Dünya ve Avrupa Şampiyonası'nda 800 metre yarışında Dünya dördüncüsü oldu. 

Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan'dan Öğrencimize Tebrik Mesajı

Ülkemizde katıldığı yarışmalarda Üniversitemizi en iyi şekilde temsil eden ve yurt dışında önemli bir başarıya imza atan öğrencimizi tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan '' Öğrencilerimizin üst üste elde ettikleri başarılar bizi mutlu ediyor. Öğrencilerimizin Milli sporcu olarak uluslararası şampiyonalarda Ülkemizi temsil etmeleri hepimizi gururlandırıyor. Uluslararası alanda Ülkemizin ve Kırıkkalemizin adını duyurmaya devam edeceğiz.'' şeklinde konuştu.

Fransa’da düzenlenen 2024 Virtus Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda Milli takımımız iki dünya rekoru kırdığı şampiyonada 4 altın, 9 gümüş ve 5 bronz olmak üzere 18 madalya kazandı.