Üniversitemiz Senatosu, “Prof. Dr. Fuat Sezgin” Özel Gündemiyle İBTAV’da Toplandı

Prof. Dr. Fuat Sezgin’in "Arap-İslam Bilimler Tarihi" adlı 17 ciltlik eserin tanıtımı ve "100. Doğum Yılında Prof. Dr. Fuat Sezgin'e Vefa" programına katılan  Üniversitemiz Senatosu, Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan başkanlığında Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı’nda (İBTAV) “Prof. Dr. Fuat Sezgin” özel gündemiyle toplandı.

Toplantıda; Prof. Dr. Fuat Sezgin’in eserlerini ve medeniyetimizin dünya medeniyetine katkılarını gençlerimiz başta olmak üzere ulusal ve uluslararası farklı mecralarda anlatabilmek adına yapılabilecek çalışmalar ve projeler görüşüldü. Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ilan edilen 2019 Yılı Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı’nın moderatörlüğünü yapan, ülkemizde ve dünyanın farklı coğrafyalarında 1000’den fazla etkinliğin yapılmasına öncülük eden Üniversitemizin, süreç içerisinde elde ettiği tecrübe ve izlenimlerin yapılacak çalışmalara önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Toplantı sonrasında Senato üyelerimiz Prof. Dr. Fuat Sezgin Müzesini ve Kütüphanesini ziyaret etti. Ziyarette, kütüphanede yer alan eserler ile Müslüman bilim insanlarının yapmış oldukları icatlar hakkında yetkililer tarafından Senato üyelerimize bilgi verildi.