60. Kütüphane Haftası Etkinlikleri, “Şiir Dinletisiyle” Sona Erdi

Üniversitemizde "Bilgiye Uzanan Yol: Kütüphaneler" temasıyla düzenlenen 60. Kütüphane Haftası etkinlikleri, Mavi Salon’da gerçekleştirilen “Şiir Dinletisiyle” sona erdi. Kütüphane Haftası boyunca çeşitli etkinliklerin yer aldığı ve yoğun katılımın gerçekleştiği programa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yılmaz, Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanı Mine Keskin, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Öğrencilerimizden Muhammed Zeki Öztürk: Sezai Karakoç’tan Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine ve Mona Rosa şiirlerini, Necip Fazıl Kısakürek’ten Canım İstanbul ve Sakarya şiirlerini , Yahya Kemal Beyatlı’dan Rindlerin Ölümü şiirini; Reyhan Karaca Kocamanoğlu: Ahmet Hamdi Tanpınar’dan Bursa’da Zaman şiirini; Hacer Rümeysa Uzar ise Mehmet Akif İnan’dan Mescidi Aksa şiirini seslendirdiler.

Programın Kapanış konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yılmaz, “Hepinizi öncelikle sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bu haftanın kutlanmasında emeği geçen Dr. Öğr. Üyesi Ali Kavak Hocama, Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanı Mine Keskin ve ekibine bu güzel etkinlikler için teşekkür ederim, güzel bir hafta oldu, İnşallah daha iyi olacak.  Daha iyi olacak sözlerimin ardına ‘Şiir mutlaka olsun.’ u eklemek istiyorum. Mesleki şeyleri bizler zaten kendi aramızda konuşuyoruz. Benim kutlamalara bakış açımı da teknik konulardan tamamen uzak, herkesin ilgisini çekebilecek Kütüphane odaklı etkinliklerdir. Dolayısıyla şiir, Türkiye’de herkesin ilgisini çekebiliyor. Şiirler bir şekilde ilgileniyor olabilmeniz çok güzel bir şey çünkü şiir sanatların en yücesi, öncüsü diyebilirim. Arkadaşlarımız o kadar güzel şiirler seçmişler ki şiirlerin de şairlerin de babalarını seçmişler deyim yerindeyse. Kendileri şiirleri çok güzel seslendirdiler.” diye konuştu.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yılmaz’ın, kapanış konuşmasının ardından dinleyiciler için Necip Fazıl Kısakürek'in 'Zindandan Mehmed'e Mektup' adlı şiiri seslendirmesi, dinleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yılmaz tarafından etkinlikte şiir seslendiren Muhammed Zeki Öztürk’e, Reyhan Karaca Kocamanoğlu’na ve Hacer Rümeysa Uzar’a kitap hediye edildi. 

Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.