Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın Anısı Kampüsümüzde Yaşayacak

Üniversitemiz ile Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı arasında “Mahkemelerce Haklarında Tedbir Kararı Verilen Hükümlülerin  Rehberlik ve İyileştirme Çalışmalarına İlişkin İkili İş Birliği Protokolü” kapsamında Üniversitemizde Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın Anısına Ağaç Dikme Etkinliği düzenlendi.

Etkinlikten önce Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkan V. Özgür Yalçın, İdare Mahkemesi Başkanı Erkan Ceylan ve 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İsmail Sezgin, Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan'ı makamında ziyaret ettiler. Ziyaretin ardından 31 Mart 2015'te teröristlerin gerçekleştirdiği menfur saldırı sonucu şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anısına düzenlenen ağaç dikme etkinliğine geçildi. 

Etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin,  Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkan V. Özgür Yalçın, İdare Mahkemesi Başkanı Erkan Ceylan, 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İsmail Sezgin, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Prof. Dr. Erol Yılmaz, Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, savcılar ve Kırıkkale Adliyesi personeli, Kırıkkale Denetimli Serbestlik Müdürü Nuh Kaplan, akademik ve idari personelimiz, çok sayıda öğrencimiz ile Kırıkkale denetimli serbestlik hükümlüleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, '' 31 Mart 2015'te teröristlerin gerçekleştirdiği hain saldırı sonucu şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anısına düzenlediğimiz ağaç dikme etkinliğine hepiniz hoş geldiniz.  Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin nezdinde programa katılım sağlayan Kırıkkale Adalet Bakanlığı personeline teşekkür ederim. Başsavcılığımızın önderliğinde bugün böylesine anlamlı bir etkinlik düzenliyoruz. Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz anısına hatıra ormanı oluşturmak istedik. Başsavcımız İbrahim Keskin  ve ekibine bu etkinliğe katkı sunmamızı sağladıkları için teşekkür ederim. Kırıkkale'mize artık 'Şehitler Diyarı' diyoruz. Şehrimize baktığımız zaman 272 şehidimiz var. Çanakkale Savaşı'na kadar gittiğimiz zaman şehitlerimizin sayısı artıyor ama yakın zamanda 272 şehit vermişiz.  Tasarım sürecine Üniversitemizin katkı verdiği  güzel bir şehitlik Kırıkkale'mize yapıldı. Şehitlerimizin kalbimizdeki acıları hiç eksik olmuyor. Özel günlerde şehitliklerimizde yoğun anmalar oluyor. Yapacağımız bu orman da inşallah hem şehitlerimizi hatırlama hem de şehidimiz Mehmet Selim Kiraz'ı anma anlamında güzel bir orman olacak. 1989 yılında çam fidanları dikmiştik. Yüksekokuldaki her sınıfın sorumlu olduğu ağaç sayısı vardı. Bugün de diktiğiniz ağaçlara bakmanızı ve takip etmenizi istiyoruz. İnşallah hayırlı bir etkinlik olur. Başsavcımıza, İdare Mahkemesi Başkanlarımıza ve tüm katılanlara teşekkür ediyorum.'' şeklinde konuştu. 

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin,'' Sayın Rektör Hocam, Sayın hocalarım, özellikle burada bulunan genç arkadaşlarımız ve savcı arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum. Üniversitemizle yaptığımız protokol kapsamında denetimli serbestlik hükümlülerin Üniversitemizde çevre yeşillendirmesi, çevre temizliği gibi faaliyet alanları da vardı. Bugün itibariyle burada bir orman çalışması yapmak istedik. İnşallah kampüs daha da yeşillenecek. Kırıkkale için önemli bir adım. Rektör Hocam ve Denetim Serbestlik Müdürümüz başta olmak üzere tüm katılımcılara teşekkürlerimi iletiyorum.'' dedi

Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkan V. Özgür Yalçın,'' Sayın Rektör Hocam, değerli katılımcılar Şehidimizin anısını yaşatmak için bugün burada toplandık. Bu konuda bizlere öncülük edip yer tahsis eden Rektör Hocama ve katılımcı arkadaşlara tüm adliyemiz adına teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.'' ifadelerini kullandı.

İdare Mahkemesi Başkanı Erkan Ceylan,'' Tüm katılımcılar hoş geldiniz. Başsavcılığımızı ve Rektörlüğümüzü bu güzel düşüncüleri için tebrik ediyorum. Ağaç dikimi etkinliğimiz inşallah daha güzel günlere vesile olur. Hem şehrimiz ve kampüsümüz nefes alır hem de yargımızın bir değeri hatırlanır. Herkese teşekkür ediyorum.'' dedi.

Konuşmaların ardından ağaç dikme etkinliğine geçildi. Etkinlikte, havada oluşan tozun büyük bir kısmını emen, çevre temizleyici  ve doğada uzun süre yaşayan çam ağacı dikildi. Etkinlik toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.